To måder du kan få lynhurtigt hjemmeinternet

I det herrens år 2020 er der gode chancer for at det er de færreste mennesker der tænker at det kunne være en god løsning at trække netværkskabler rundt i hele huset for at skabe det bedste- og hurtigste hjemmenetværk overhovedet muligt. 

Det de fleste vælger at gøre er at få en omgang trådløs Wi-Fi sat op – det er for mange også en rigtig god og tilstrækkelig løsning. Hvis ikke du har behov der er ud over det sædvanelige og bare skal se lidt netflix engang imellem og browse på internettet, så er en trådløs router også rigeligt for dig. Men hvis du er ude i at overføre store mængder data mellem computere i huset, i f. eks. fuld HD eller 4K kvalitet, eller hvis du skal have en lavere ping (det er en hurtigere responstid i forhold til online gaming) så begynder du så småt at kunne drage fordel af at trække kabler rundt i hele huset – desuden er det altid træls at have værelse længst væk fra den trådløse router.

Prøv med gigabit LAN
Hvis det lyder lidt rumskibsagtigt eller som noget der hører til i 2030, så er det også fordi at det burde være det. Med et sådant kabel kan du overføre helt op til 50-60 Megabit i sekundet og til tider mere! Så er det ligepludselig ikke netværket der holder dine overførsler tilbage – det er din computers hardware! 

Hvis du vælger at slutte strøm til dit bredbånd, som du har købt en billigere udgave af, for at spare lidt, så bør du ikke regne med at den kan rykke mere end omkring 100 megabyte i sekundet – for mange er det nok, men hvis du har en gaming karrierre at passe, så bør du måske gå ud og investere i en af dem der er i den lidt dyrere ende. 

Ny computer
Det samme gælder for PC\’er der er lidt ældre i betrækket, de har som regel kun et 100mbit netkort indbygget, hvilket desværre kun ender med en makshastighed på omkring de 11-12 MB i sekundet – og det er ikke helt det samme som 50-60. Derfor kan rigtig mange komme rigtig langt med at investere i en ny computer og derefter kigge på deres netværksmuligheder – det kan være at det egentlige problem ligger i computeren og ikke internettet.

Hvis du er blevet lidt mere nysgerrig omkring dine muligheder for at opgradere din internetsituaiton kan du læse mere på Profinet

 

9 thoughts on “To måder du kan få lynhurtigt hjemmeinternet

  1. Boerne.dk – Heej, Har lige læst artiklem om To måder du kan få lynhurtigt hjemmeinternet, men jeg føler der mangler en afslutning. Kommer i til at følge op på denne? Kærligst, Villads

  2. Howdi, Boerne.dk Faldt lige over jeres artikel: To måder du kan få lynhurtigt hjemmeinternet og jeg er virkelig fan.
    Venligste hilsner. Villum

  3. Boerne.dk Howdi, Har lige læst artiklem om To måder du kan få lynhurtigt hjemmeinternet, men jeg føler der mangler en afslutning. Kommer i til at følge op på denne? Rigtig god dag. Olivia T.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *