Stift et anpartsselskab og nyd godt af flere fordele

Overvejer du at stifte et anpartsselskab? I det følgende kan du blive klogere på, hvad ApS er for en selskabsform, og om det er en løsning du skal vælge. Du kan få yderligere information om anpartsselskaber og andre selskabsformer her: mestertidende.dk

Hvad er et ApS?

ApS er en forkortelse for anpartsselskab og hører til kategorien kapitalselskab. Som ejer af et ApS hæfter ejeren eller ejerne ikke personligt. Der kan være en eller flere ejere af et ApS, og selskabsformen kan stiftes af både privatpersoner eller andre virksomheder. 

Hvilke fordele har ApS?

Du får en række fordele, når du vælger ApS som selskabsform, som du ikke får ved de andre virksomheds- og selskabsformer. Fordelene viser sig i f.eks. skattefordele, selskabskonstruktion og hæftelse:

Hæftelse

Du hæfter ikke i samme udstrækning når du driver et ApS, som hvis det er en personligt ejet virksomhed. I tilfælde af at virksomheden går konkurs, vil du kun hæfte for den kapital, som du har indskudt. 

Det vil sige, at kreditorer ikke kan gøre udlæg i dine private værdier såsom bil og bolig. Eventuelle penge, som du har trukket ud af selskabet og ført over i et holdingselskab kan heller ikke røres af kreditorer. 

Troværdighed

Du skiller dig ud med selskabsformen ApS i firmanavnet, og sender dermed et stærkt signal om at din virksomhed er professionel, da selskabet som minimum har en kapital på 50.000 kr. 

Driv virksomhed sammen med stærke medejere

Når du driver ApS, får du mulighed for at starte virksomhed sammen med en eller flere stiftere. Selskabsformen danner derfor en stærk ramme, der giver dig mulighed for at arbejde sammen med andre dedikerede fagfolk inden for dit fagområde. 

Fleksibel selskabsform

Du kan bruge et ApS som både et driftsselskab og et holdingselskab, og endda bruge de samme 50.000 kr til at starte begge selskaber samtidig. Dette kaldes en selskabskonstruktion.

Med denne konstruktion kan du trække overskud fra driftselskabet over til dit holdingselskab. På den måde beskytter du pengene imod kreditorer i driftselskabet, og kan også investere i andre driftselskaber. En anden fordel er også at du kun bliver beskattet med selskabsskat, og ikke med personbeskatning, en beskatning som ejere af en personligt ejet virksomhed ikke slipper for. 

Ulempen ved et ApS er at du skal have en startkapital på 50.000 kr, for at kunne stifte denne form for selskab. Men så kan du til gengæld udvikle forretningen med pengene efter opstarten, da beløbet er et indskud og ikke en betaling. 

9 thoughts on “Stift et anpartsselskab og nyd godt af flere fordele

  1. Godt gået – Boerne.dk
    Jeg er meget imponeret over nyheden. Jeg har selv gået med tanken i en længere periode og ift. Stift et anpartsselskab og nyd godt af flere fordele, så er det bare utroligt godt skrevet
    Kærligst

  2. Boerne.dk – Heja, Det er ikke så ofte at jeg følger med på blogs, men denne her vil jeg da bestemt følge med på! 🙂 Fortsat god aften, Frida

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *