Mindfulness er et vigtigt redskab for dit helbred

I princippet burde man lære mindfulness allerede i de helt små klasser i folkeskolen. I den alder, hvor man for alvor begynder at sammenligne sig selv med andre, hvor man begynder at se sig selv i forhold til hvordan andre ser ud og hvor man får langt flere indtryk udefra og skal navigere i det. I netop dette øjeblik, ville det være guld værd at huske at være mindful, at lære at ”vi er ikke vores tanker” og adskille vores ”jeg” fra vores ”ego”. Men – det lærer man desværre ikke i folkeskolen. Til gengæld har man rig mulighed for at lære det som voksen. Der er faktisk masser af muligheder for at tage kurser i Mindfulness både in person og online. Mulighederne er der for at blive grebet.

Roen er nøglen til det gode liv

Hvordan kan ro være nøglen til det gode liv? Fordi ro minder os om, hvem vi er, hvad der er vigtigt i livet og hvad vi skal have fokus på. Roen fortæller os, at vi alle er ens, vi har brug for det samme og vi vil alle anerkendes. Det, vi har brug for, er kærlighed, anerkendelse som mennesker og føle at vi hører til i verden. Hvis alle børn og unge blev fodret med det hver dag hele deres liv, ville verden se helt, helt anderledes ud.

I mindfulness finder vi roen til at sortere de ligegyldige tanker fra. De tanker, der gør os bange, der gør os fremmedgjorte og som tager vores værdighed fra os og nedgøre os. Alt det dårlige kan vi lære at se udefra når vi er mindful og forstå, at vi er ikke vores tanker. Og når man kan adskille disse ting og vide det, så bliver ens liv helt anderledes. 

Alt for mange tanker

Alle mennesker har mellem 60.-80.000 tanker hver eneste dag. Det er rigtig mange tanker. Og 90% af disse tanker er blot gentagelser. Tanker vi har haft, som vi har om og om igen. Og når man ved, at de fleste af vores tanker ikke er specielt positive – mange er tankerne handler om hvad vi ikke kan, hvad vi ikke gør og hvad vi ikke får – så er og bliver det trættende at være menneske. Derfor åbner mindfulness op for et helt nyt liv. Et liv hvor roen kan sænke sig og dit sande jeg kommer til overfladen og kan være din sande guide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *