Fem råd til at få penge til drømmebilen

Har du forelsket dit i drømmebilen? Men er økonomien ikke helt til det? Så er der nogle ting, du måske bør kigge på, som du måske ikke har overvejet, kan hjælpe dig inden. Du kan med fordel også tjekke, om du kan finde din drømmebil brugt. Der kan selvfølgelig være fordele og udlemper ved at købe brugt fremfor en ny bil, men de fleste forhandlere har også lettere brugte biler, som sælges væsentlig billigere. 

Her er et par tips, der måske kan hjælpe dig på vej til Drømmebilen

1. Hvor får du mest ud af den?

Har du allerede en bil, kan du med fordel tjekke, hvor du kan få mest muligt ud af den, når du skal af med den. Er der bedst fortjeneste, hvis du sælger den privat, eller får du måske mere ud af det, hvis forhandleren tager den i byt? Det er en god idé at tjekke for dig, da der kan være stor forskel på, hvor du får mest ud af det. 

2. Læg et budget

Det er vigtigt, at du lægger et budget, inden du kaster penge efter en bil. Har du overhovedet råd til at have den? Det er ikke kun udbetalingen og afbetaling til bilen, du skal have råd til, det er også de månedlige udgifter til benzin, parkering, forsikring og eventuelle reperationer.

3. Spar op

Begynd derefter at spar op, da du som oftest skal lægge en udbetaling kontant, når du køber bilen hos en forhandler. Det kan lyde nemt, at du skal spare op, men du kan garanteret godt spare nogle penge. Hvis du gennemgår dit budget, er en god idé at starte med at tjekke de faste udgifter igennem. Er der noget, du betaler til, som du ikke bruger – f.eks. fitnesscenter, en streamingtjeneste eller et rejsekort, du aldrig bruger? Skær dem fra. Derefter kan du gennemgå dine forsikringer, tv-tjenester osv., for at se, om du kan finde noget, der er billigere andre steder. Der findes flere sammenligningssider, der kan fortælle, hvor du får dne billigste tv-udbyder, den billigste fagforening osv. Alt hvad du sparer og skærer ned ad udgifter der, kan du med fordel sætte ind på en konto, der udelukkende går til din bilopsparing. 

4. Tjek forsikringspriser 

Du bør også gøre dig selv den tjeneste at tjekke forsikringspriser. Der kan være stor forskel på, hvor stor den post er hos de forskellige selskaber. Der er både forskel i priserne alt efter din alder, om du har haft bil før, og om du tegner den selv, eller om du tegner den gennem din forhandler, hvor du køber bilen. 

5. Sælg ud 

Det lyder igen måske nemt, men du har garanteret en masse ting, du ikke bruger, som hurtigt kan blive til mange penge. Har du møbler, tøj, sko, børnenes legetøj eller andet, så ryd ud i det og sælg det og sæt pengene direkte til side på din bilkonto. Selvom det ikke ser ud af meget, når du sætter det til salg, så kan det hurtigt blive til mange penge. Du kan med fordel bestemme dig for, at du sætter ALLE pengene til side, du sælger for – store som små beløb, så skal du nok se, at det pludselig vokser og snart har du måske til udbetalingen af drømmebilen. 

 

 

8 thoughts on “Fem råd til at få penge til drømmebilen

  1. Heey, Boerne.dk Det er ikke så ofte at jeg følger med på blogs, men denne her vil jeg da bestemt følge med på!
    Venlig hilsen, Ellie H. S.

  2. Boerne.dk Hullehøj, Nu har jeg ikke været læser her særlig længe, men det er nogle meget velskrevne artikler. Venligste hilsner, Nora

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *