Et par bud på råd til at skrive profilteksten i dit CV

Står du uden for arbejdsmarkedet for tiden, og kunne du godt bruge en hånd til at få regnet ud, hvordan man får succes med den disciplin, der hedder jobsøgning?

Så er der heldigvis mere end rigeligt med aktører, der står klar til at give dig råd og vejedning. Noget af vejledningen vil du kunne få gratis ved at deltage i kurser og samtaler hos din a-kasse og fagforening samt hos dit jobcenter, men hvis du er villig til at betale et beløb for ydelsen, er der også en række private aktører, der står til rådighed.

En del af ydelserne er endda gratis. For eksempel kan du klikke dig ind på denne side, hvis du gerne vil have nogle råd til at lave en god profiltekst.

Hvad står der i toppen af et godt CV?

Jeg er ikke selv ekspert i jobsøgning, men jeg har da stået  i den situation at jeg ikke havde et job, og derfor skulle igang med at søge efter et. Så en eller anden form for erfaring har jeg da.

Noget af det, jeg kunne forstå fra de kurser, jeg deltog på under min ledighed, er at CV\’et spiller en relativt stor rolle, når man søger et job. Det er i hvert fald det, man får fortalt – en der er selvfølgelig også andre og mere utraditionelle måder at søge jobs på, hvis man gerne vil skille sig ud i den store mængde.

Men holder vi os til den traditionelle jobsøgning, hvor du reagerer på et jobopslag, der allerede er udformet, ja, så er CV\’et en ret vigtig del af din ansøgnings-pakke.

Og profilteksten øverst i dit CV er åbebart også værd at være opmærksom på.

I artiklen fra Cadeno, som jeg linkede til ovenfor, kan jeg blandt andet forstå, at det er nyttigt at gøre den ulejlighed at lave en god research på den virksomhed, institution eller organisation, du vil ansøge hos, inden du skriver dit CV såvel som profilteksten. Det er nemlig en ganske kort tekst, og derfor nytter det ikke noget, at du udvælger 30 af dine kompetencer og kaster ind i profilteksten. Det bliver simpelthen alt for meget. I stedet skal du vælge dem, der er relevante for netop den arbejdsgiver.

De anbefaler desuden, at du ikke bare beskriver dine kompetencer og kvalifikationer, men faktisk omsætter dem til konkrete eksempler, der viser, hvordan dine kompetencer vil være en gave for den virksomhed institution eller organisation, du er igang med at skrive en ansøgning og CV til. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *